BLOG
Blog Grupları
Yayın Tarihi : 21.04.2022 23:27 | Blog
VGA, DVI VE DISPLAY PORT NEDİR? NE İŞE YARAR?

VGA, DVI VE DISPLAY PORT NEDİR? NE İŞE YARAR?

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte bilgisayar ve televizyon gibi ürünler hayatımızın vazgeçilmezleri olmuştur. Bu teknolojik ürünlerden daha farklı şekillerde faydalanabilmek için çeşitli kablolar kullanırız. Kullandığımız kablo gibi ürünlerden bazılarının adını sık sık duyuyoruz. Adını sık sık duyduğumuz ürünlerden bazıları “VGA, DVI ve DisplayPort” şeklindedir.

Bu yazımızda sizler için VGA Nedir, DVI Nedir ve DisplayPort Nedir sorularına cevap vereceğiz.

VGA Nedir?

VGA’nın açılımı “Video Graphics Array” şeklindedir. Türkçe karşılığı ise “Video Grafik Dizini” olarak bilinir. VGA bir görüntü teknolojisidir. Bu teknolojinin kullanılabilmesi için bir kablo kullanılır. Bu kabloya “VGA Kablosu” denir. VGA kablosu ve VGA girişi kullanılarak, bilgisayarların grafik kartında bulunan görüntüler başka bir ekrana yansıtılabilir. VGA kablosu aracılığı ile sadece görüntü taşınmaktadır.

Sitemizde toptan satışını yaptığımız bazı VGA kabloları şu şekildedir;

DVI Nedir?

DVI’nın açılımı “Digital Visual Interface” şeklindedir. DVI kabloları, LCD ve dijital projektör gibi cihazlarda görüntü kalitesinin artırılması için kullanılır. DVI teknolojisi ile sıkıştırılmamış dijital video verisi taşınmaktadır. DVI, HDMI ile kısmen uyumludur. Ancak DVI ses iletmez.

Sitemizde toptan satışını yaptığımız bazı DVI kabloları şu şekildedir;

  • HADRON HDX7752(4115) KABLO DVI TO HDMI 1.8MT PVC
  • HADRON HDX7751(4114) KABLO DVI 24+1 1.8MT PVC

DisplayPort Nedir?

DisplayPort, Video Elektronik Standartları Kurumu tarafından önerilen ve yeni olan bir dijital görüntü arayüzü standardıdır. DisplayPort, yeni nesil bir görüntü aktarma teknolojisidir. DisplayPort ile görüntü transferi gerçekleştirilmektedir. Ev tipi kullanımlarda HDMI ile aralarından ciddi bir fark olmamasına rağmen oyunlar söz konusu olduğunda DisplayPort daha çok tercih edilmektedir.

Sitemizde toptan satışını yaptığımız DiplayPort’lardan bazıları şu şekildedir;

Bu yazımızda sizler için VGA Nedir, DVI Nedir ve DisplayPort Nedir sorularına cevap verdik. Ürün ve hizmetlerimiz hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilmek için sitemizi inceleyebilir ya da iletişim kanallarımızdan birini kullanarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Whatsapp
İnternet sitemizde çerezlerden faydalanılmaktadır. Ayrıntılı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanununu, Gizlilik Sözleşmesi ve Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz. Reddet Kabul Et