Kategoriler

0
  • TR
BLOG
Blog Grupları
10.10.2022 15:38 | Blog

Termal Macun

Termal macun veya diğer adıyla ısı macunu, bilgisayarlarda fan ile işlemci arasındaki ısı iletimini sağlamaya yarayan bir macundur. İşlemciler, üzerlerinden geçen akıma direnç gösterdiklerinden yüksek sıcaklıklara ulaşabilen malzemelerdir. Bu nedenle de soğutabilmek adına fanlar kullanılır. Fan ile işlemci arasında ufak da olsa bir hava boşluğu kalır ve ısı iletimi konusunda yaşanan sorunlardan dolayı fanın performansı düşer. Bunun yanı sıra işlemcinin de yanması kaçınılmazdır. Bu gibi sorunların yaşanmaması adına da termal macun yani ısı macunu kullanılır. Bu yazımızda termal macun hakkında merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.

10.10.2022 15:34 | Blog

Eğlenceniz Yarıda Kalmasın

Günümüzde birçok elektronik cihaz pil ile çalışmaktadır. Pil, kimyasal enerjiyi elektrik enerjisine dönüştürerek depolar. Çoğunlukla aynı kimyasal yapıya, ölçülere ve elektrik kapasitelerine sahip olan piller, tek tek bir araya getirilerek pil grupları oluşturulabilir. Pil kullanımında kalite on derece önemlidir. Kaliteli pil markalarından birisi de Maxell Pilleridir. Bu piller sayesinde enerji tasarrufu yapabilirsiniz. Bu yazımızda Maxell Pilleri hakkında merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.

10.10.2022 15:31 | Blog

Mousepad Seçimi

 Günlük hayatımızda pek çok işimizi saniyeler içinde halletmemize yardımcı olan bilgisayarlar için çeşitli donanımlar geliştirilmektedir. Bunlardan birisi de bilgisayarı kontrol edebilmek amacıyla kullandığımız mouse veya Türkçe tabiri ile faredir. Mouse, optik lazeri sayesinde kullanılır ve saniyelik işleri kontrol altına alma yetisi kazandırır. Optik lazerin doğru algılanması için uygun bir zemine ihtiyaç vardır. Bu zemin için “mousepad” kullanılmaktadır. Bu yazımızda mousepad seçerken dikkat etmeniz gereken kriterleri sizler ile paylaşacağız.

10.10.2022 15:28 | Blog

Youtuber Olmak için Gerekli Bilgisayar Ekipmanları

Youtube, günümüzde en çok kullanılan sosyal mecralardan biridir. Bu platform, her türlü video ve içeriği yayınlayabileceğiniz veya izleyebileceğiniz bir platformdur. Youtube ile bilgi, spor, eğlence ve daha birçok içerikte istediğiniz videolara ulaşmanız mümkündür. Günümüzde artık bir meslek olarak görülen youtuber ise Youtube platformunda çeşitli video içerik oluşturan kişilerdir. Başarılı bir youtuber olmak için bazı kriterlere dikkat etmeli, kaliteli bilgisayar ekipmanlarına sahip olmalı ve bilgisayar parçalarını bilmeniz gerekir. Bu yazımızda youtuber olmak için sahip olmanız gereken bilgisayar parçaları hakkında merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.

02.10.2022 21:58 | Blog

Hayatımızda önemli bir konuma sahip olan bilgisayarlar birden fazla işi kısa süre içerisinde yapmanıza yardımcı olur. Bilgisayar ise genellikle elektrik ile çalışır. Bu harcadıkları elektrik ise bilgisayarın ısınmasına neden olur. Isının oluşumunun kontrol altına alınması bilgisayarınızın sağlığı açısından son derece önemlidir. Bu soğutma sürecinde ise bilgisayar soğutucu kullanmak gerekir. Bu yazımızda bilgisayarın ısınması ve bilgisayar soğutucu hakkında merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.

23.08.2022 22:09 | Blog

Kasa Fanları Hakkında En Çok Merak Edilenler

 

Kasa fanları, kasayı soğutarak ısınan havayı bileşenlerden uzaklaştırmak ve soğuk havayı çekmek amacıyla kullanılan parçalardır. Peki kasa fanları ne işe yarar? Bilgisayar kasa fanı nereye takılır? Bilgisayar kasasında maksimum serinlik nasıl sağlanır? Yazımızda bu konular hakkında merak edilen detayları sizlerle paylaşacağız.

23.08.2022 22:04 | Blog

Bilgisayarınızın Güvenlik Kalkanı: Antivirüs Programları

 

Kötü amaçlı yazılımlar bilgisayara zarar vermek, kullanıcının verilere erişmesini engellemek, bilgisayarın kontrolünü ele geçirmek veya bilgisayardaki verilere ulaşmak amacıyla programlanan yazılımlardır. Bu programlar sayesinde virüsler, bilgisayara bulaşarak kötü amaçlarını gerçekleştirmek üzere çalışırlar. Bu nedenle cihazı virüslerden korumak için antivirüs programı kullanmak son derece önemlidir. Antivirüs programı nedir? Antivirüs yazılımlar ne işe yarar? Yazımızda bu konular hakkında merak edilen detayları sizlerle paylaşacağız.

23.08.2022 22:02 | Blog

Bilgisayar Parçaları ve Görevleri

Farklı tasarıma ve donanıma sahip tüm bilgisayarların çalışması için bazı temel parçalar gereklidir. Bilgisayar parçaları: anakart (mainboard), RAM, işlemci, sabit sürücü (disk, hard disk) ve ekran kartı (graphics card) olmak üzere beş bölümden oluşur. Yazımızda sizlere bu bilgisayar parçaları ve görevleri hakkında merak edilen detayları anlatacağız.

23.08.2022 21:57 | Blog

SSD Kullanımı Gerekli mi, SSD Ne İşe Yarar?

 

SDD, verileri depolamak amacıyla kullanılan bir bilgisayar parçasıdır. Burada bilgisayarda işlenen kalıcı veriler depolanır. SSD sayesinde cihazın işletim sistemi hızlı çalışır, programların yüklenmesi hızlanır ve dosyalar hızlı bir şekilde cihaza kaydedilir. Bilgisayarın daha yüksek okuma/yazma hızında olması ve daha iyi performans sağlaması için SSD kullanımı gereklidir. Aktüör adı verilen mekanik bir kol üzerinde dönen diskten oluşan SDD’ler ile aynı şekilde depolama amacıyla kullanılan HDD’ler arasında bazı temel farklar bulunur. Bu yazımızda SSD ve HDD arasındaki farklardan ve SSD kullanmanın avantajlarından bahsedeceğiz.

23.08.2022 21:55 | Blog

Dijitalleşen dünyada iş hayatında ve günlük hayatta yapılan çalışmaları, eylemleri dosyalar halinde dijitale kaydetme alışkanlığı giderek artıyor. İnsanlar bilgisayarlarına sevdiği şeyleri kaydediyor, iş hayatında yaptığı çalışmaları biriktiriyor ve her gün onlarca fotoğraf ve video kaydediyor. Bu nedenle depolama alanı günden güne azalıyor ve kullanıcılar yeni depolama alanı arayışına giriyor. Bu ihtiyaçlar doğrultusunda, bilgisayarlardaki depolama alanını artırmak amacıyla sabit olmayan harici diskler üretilmiştir. Bu disklere taşınabilir disk denir.

Peki taşınabilir disk nedir, ne işe yarar? Taşınabilir disklerin faydaları nelerdir? Taşınabilir harici disk alırken nelere dikkat edilmelidir? Yazımızda bu konular hakkında merak edilen detayları sizlerle paylaşacağız.

17.07.2022 23:26 | Blog

 

Bilgisayarlarda çeşitli çevre birimleri bulunmaktadır. Bu çevre birimlerinden biri “Klavye” olarak bilinmektedir. Klavyeler farklı modellere, yapılara ve özelliklere sahiptir. Ancak klavye modellerini genel olarak “Gaming Klavye” ve “Standart Klavye” olarak ikiye ayırabiliriz.

Gaming klavye, “Mekanik Klavye” olarak da adlandırılmaktadır. Gaming klavye, her bir tuşa ait bağımsız mekanik anahtar bulunduran klavye çeşidi olarak bilinmektedir. Gaming klavye kullanıcıları genellikle uzun süre bilgisayar oyunu oynayan kişilerdir. Gaming klavye ile standart klavye arasında pek çok farklılık bulunmaktadır ve bu farklar merak edilmektedir.

Bu yazımızda sizler için Gaming Klavye ile Standart Klavye Arasındaki Farklardan bahsedeceğiz.

17.07.2022 23:24 | Blog

Bilgisayarı daha iyi kullanabilmek için çeşitli çevre birimlerinden faydalanırız. Bu çevre birimlerinden biri de “Mouse” ya da “Fare” olarak bilinmektedir. Mouselar farklı modellere, yapılara ve özelliklere sahiptir. Ancak genel olarak “Gaming Mouse” ve “Standart Mouse” olarak ikiye ayrılmaktadır.

Gaming mouse kullanıcıları genellikle uzun süre bilgisayar oyunu oynayan kişilerdir. Standart mouse kullanıcıları ise bilgisayarla normal işlemler yapan kişilerdir, diyebiliriz. Kullanıcılarının farklı kesimlerde olması ve fiyat farklılığı gibi çeşitli nedenlerden dolayı gaming mouse ile standart mouse arasındaki farklar merak edilmektedir.

Bu yazımızda sizler için Gaming Mouse ile Standart Mouse Arasındaki Farklardan bahsedeceğiz.

17.07.2022 23:22 | Blog

Günümüzde bilgisayar ya da cep telefonları üzerinden oynanabilen binlerce oyun bulunmaktadır. Kullanıcılar bu oyunları oynarken bazı temel ürünlere ihtiyaç duymaktadır. Ancak bunun yanında “Oyun Aksesuarı” olarak nitelendirilen ürünler de bulunmaktadır.

Oyun aksesuarları çeşitli avantajlara sahip olmasına rağmen kullanıcılar bu konuda kararsız kalabiliyor. Bu yüzden sık sık “Oyun Aksesuarı Almalı Mıyım?” sorusu sorulmaktadır. Bu sorunun cevaplandırılabilmesi için başka sorulara da cevap verilmelidir.

Bu yazımızda oyun aksesuarı alıp almamak konusunda karar veremeyen kişilere yardımcı olmaya çalışacağız.

17.07.2022 23:19 | Blog

 

Günümüzde bilgisayar ile yapılan işlemlerden biri de oyun oynamaktadır. Bilgisayar oyuncuları genel olarak “Gamer” olarak adlandırılmaktadır. Gamerların bilgisayarlardan beklentileri daha farklıdır. Örneğin; oyunlarda üst düzey performans göstermesi ve daha iyi hissettirmesi bu özelliklerin başında gelmektedir. Bunun dışında ise gamerlar için bilgisayar bileşenlerinin ayrı bir önemi vardır. Peki, bilgisayar oyuncusu / gamer için en önemli 4 bilgisayar bileşeni nedir?

Bu yazımızda sizler için Bilgisayar Oyuncuları için En Önemli 4 Bileşenden bahsedeceğiz.

17.07.2022 23:15 | Blog

 

Bilgisayarlar farklı bileşenlerin bir arada uyumlu bir şekilde çalıştığı karmaşık yapıdaki teknolojik ürünlerdir. Bilgisayarlar farklı amaçlar için kullanılabildiği için farklı modellere ve özelliklere sahiptir. Ancak genel olarak bilgisayardan istenilen performansın elde edilebilmesi için görüntü kalitesinin iyi olması gerekmektedir.

Bilgisayarın görüntü kalitesini etkileyen pek çok farklı unsur vardır. Bu unsurlardan biri de “Yenileme Hızı” olarak bilinmektedir. Yenileme hızı ile ilgili başta “Yenileme Hızı Nedir?” olmak üzere pek çok farklı soru sorulmaktadır.

Bu yazımızda sizler için Yenileme Hızı ile ilgili merak edilen sorulara cevap vereceğiz.

07.06.2022 23:33 | Blog

Günümüzde farklı bilgisayar modelleri bulunmaktadır. Bu modellerden biri de “Notebook” olarak bilinir. Notebooklar kolay taşınması ve masaüstü bilgisayarda bulunan klavye, mouse gibi çevre birimlerini bünyesinde bulundurur. Aynı zamanda çok hafiftir.

Notebookların çeşitli ekipmanları bulunmaktadır. Notebook ekipmanları ürünü korumak, çalıştırmak ve performansını artırmak için kullanılmaktadır. Bu yüzden pek çok farklı notebook ekipmanı bulunmaktadır.

Bu yazımızda sizler için Notebook Kılıfları, Soğutucuları ve Adaptöründen bahsedeceğiz.

07.06.2022 23:31 | Blog

Bilgisayar, Xbox ya da PS üzerinden oyun oynarken sık sık oyun kolları kullanılmaktadır. Oyun kollları, pek çok farklı oyun ile farklı cihazlarda aktif olarak kullanılabiliyor. Oyun kollarının oyunlardan alınan hazzı artırması ve bazı oyunlarda daha verimli bir oynanış sunmasıyla sık sık tercih edilmektedir.

Oyun kolları farklı markalar tarafından farklı modellerde üretilmektedir. Farklı modeldeki oyun kollarının farklı özellikleri olsa dahi genel olarak “Wireless” ve “Kablolu” olarak ikiye ayrılmaktadır. Oyuncular, oyun kolları satın almadan önce ilk olarak bu seçimi yapmaktadır.

Bu yazımızda sizler için Wireless ve Kablolu Oyun Kollarından bahsedeceğiz.

07.06.2022 23:29 | Blog

Mikrofon, ses dalgalarını elektriksel titreşimlere çeviren elektroakustik bir cihazdır. Mikrofon, ses dalgalarına göre sinyal gerilimi verdiği için hoparlörü tamamlayan bir unsur olarak görülmektedir. Piyasaya baktığımız farklı markalar tarafından farklı özelliklerle üretilmiş mikrofon modelleri görebiliyoruz. Ancak bütün mikrofon modelleri ses dalgalarına tepki gösteren çeşitli şekillerde yapılmış diyafram ya da benzeri bir elemana sahiptir.

Mikrofon çeşitli alanlarda aktif olarak kullanılmaktadır. Ancak oyun ve yayın için mikrofonun önemi çok daha fazladır. Bu yüzden oyun ve yayınlarda kullanılacak olan mikrofon modelleri daha doğru bir şekilde seçilmelidir.

Bu yazımızda sizler için Oyun ve Yayın İçin En İyi Mikrofonlardan bahsedeceğiz.

Podcastlerde Kaliteyi Düşürme

07.06.2022 23:27 | Blog

Bilgisayarlarda kullanılan çevre birimlerinden biri de “Klavye” olarak bilinir. Oyun oynamak, günlük kullanım ve iş hayatında kullanılmak için farklı klavye modelleri mevcuttur. Her bir klavye modeli farklı alanlarda kullanılabilse dahi modellerdeki küçük değişiklikler ile belirli bir alan için kullanımı daha uygun hale getirilmiştir.

Özellikle bilgisayardan oyun oynamayı sevenler için klavye oldukça önemli bir çevre birimidir. Bilgisayar üzerinden klavye ile binlerce oyun oynanabilmektedir.

Bu yazımızda sizler için Klavye İle Oynana Oyunlardan bahsedeceğiz ve Klavye Seti Önerilerinde bulunacağız.

07.06.2022 23:25 | Blog

Mouse Pad, mouse altına koyulan ve zemin farklılığından dolayı mouse kullanımını olumsuz yönde etkileyen sorunların önüne geçmek için kullanılan bir ürünüdür. Mouse padler genel olarak plastikten yapılmaktadır. Mouse Padler mouse kullanımını kolaylaştırdığı gibi aynı zamanda mouseda bulunan optik algılayıcının daha sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlamaktadır. Ayrıca mouse pad kullanımı ile mouseların altında bulunan ve hareketi destekleyen ayakların deforme olması azalmaktadır.

Mouse padler günümüzde sık sık kullanılmaktadır. Bu yüzden kullanıcılar tarafından “Mouse Pad Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?” sorusu sık sık sorulmaktadır.

Bu yazımızda sizler için Mouse Pad Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenlerden bahsedeceğiz ve Mouse Pad Önerilerinde bulunacağız.

29.05.2022 21:06 | Blog

Günümüzde bilgisayar ile yapılan işlemlerin başında oyun oynamak geliyor. Bilgisayar oyunları piyasasına baktığımızda birbirinden farklı kategorilerde binlerce oyun görebiliriz. Bu bilgisayar oyunlarının oynanması için klavye, mouse ve kulaklık gibi çeşitli bilgisayar çevre birimlerine ihtiyaç duyulmaktadır. Ancak bazı oyunların oynanabilmesi için sadece mouse yeterlidir.

Her türlü bilgisayar oyunun oynayabilmek için kişiler, kaliteli ve uygun fiyatlı bir mouse arayışındadır. Kaliteli ve uygun fiyatlı olmasının yanı sıra dış görünüş olarak dikkat çekici olması aranan özelliklerin arasında yer almaktadır.

Bu yazımızda sizler için Mouse İle Oynanan Oyunlardan bahsedeceğiz ve Renkli, Hızlı Mouse Önerilerinde bulunacağız.

29.05.2022 21:03 | Blog

Günümüzde bilgisayarlar hayatımızın her noktasında karşımıza çıkmaktadır. Bilgisayarlar ile pek çok farklı işlemi gerçekleştirerek, iş yükümüzü ciddi bir şekilde azaltabiliriz. Ancak bunun dışında bilgisayar oyunu oynayarak bilgisayarı bir eğlence aracına çevirebiliriz.

Uzun yıllardır bilgisayar oyunları hayatımızın içerisinde bulunuyor. Günümüzde ciddi bir piyasa haline gelen bilgisayar oyunu sektöründe binlerce farklı türde oyun bulunmaktadır. Bu bilgisayar oyunlarından bazıları ülkemizde ciddi bir oyuncu kitlesine sahiptir.

Bu yazımızda sizler için Türkiye’de En Çok Oynanan Bilgisayar Oyunlarından bahsedeceğiz ve Kulaklık Önerilerinde bulunacağız.

13.05.2022 23:19 | Blog

POWER KABLOLARI NEREYE TAKILIR VE NE İŞ YAPAR?

Günlük hayatımızda kullandığımız başta bilgisayarlar olmak üzere elektrikle çalışan cihazlar, güç kaynağından elektrik enerjisi çekerek çalışmaktadır. Güç aktarımının gerçekleşebilmesi için “Power Kablo” ya da bir başka isimle “Güç Kabloları” kullanılır.

Power kabloları; güç kaynağından elektrik enerjisi çekerken, cihaz için uygun olan gerilim değerlerini aktarır. Cihazların arızalanmaması ve doğru bir şekilde çalışabilmesi çeşitli power kabloları bulunur.

Power kablolarını günlük hayatımızda sık sık kullandığımız için bu konu ile ilgili bazı sorular sorulmaktadır.

Bu yazımızda sizler için Power Kabloları ile ilgili Nereye Takılır ve Ne İşe Yarar sorularına cevap vereceğiz.

13.05.2022 23:17 | Blog

SPEAKER NEDİR?

Speaker ya da daha çok bilinen adıyla Hoparlör; elektrik akımında yaşanan değişiklikleri, ses titreşimlerine çeviren ve bizim duymamız sağlayan bir bilgisayar çevre birimidir. Speaker, başta bilgisayarlar olmak üzere ses sistemi gibi çeşitli teknolojik ürünlerde aktif olarak kullanılmaktadır.

Günümüzde bilgisayarlarda kullanılan speaker’ların amacı, ses düzeyini yükseltmektir. Speaker özellikle dizi / film izlerken, müzik dinlerken ve oyun oynarken tercih edilmektedir. Speaker ile ses düzeyi ciddi bir şekilde artırabildiği için sık sık tercih edilmektedir. Bu speaker ile ilgili bazı sorular sık sık sorulmaktadır.

21.04.2022 23:32 | Blog

SWITCH SPLITTER VE EXTENDER NASIL KULLANILIR?

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte bilgisayarımızdaki bir görüntü sinyalini televizyonda kullanabiliyoruz. Genellikle dizi / film izlerken bu teknolojiden faydalansak dahi günümüzde bu teknoloji farklı şekillerde kullanılmaktadır.

Aynı şekilde kimi durumlarda ise aynı sinyali farklı cihazlarda aktif olarak kullanmamız gerekiyor. Yine böyle durumlarda farklı teknolojik ürünlerden faydalanmamız gerekiyor.

Bu iki durum gibi çeşitli durumlarda aktif olarak kullanılan iki ürün ise “SWITCH SPLITTER” ve “SWITCH EXTENDER” olarak bilinir.

Bu yazımızda sizler için SWITCH SPLITER ve SWITCH EXTENDER ile ilgili Nedir ve Nerelerde Kullanılır sorularına cevap vereceğiz.

21.04.2022 23:27 | Blog

VGA, DVI VE DISPLAY PORT NEDİR? NE İŞE YARAR?

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte bilgisayar ve televizyon gibi ürünler hayatımızın vazgeçilmezleri olmuştur. Bu teknolojik ürünlerden daha farklı şekillerde faydalanabilmek için çeşitli kablolar kullanırız. Kullandığımız kablo gibi ürünlerden bazılarının adını sık sık duyuyoruz. Adını sık sık duyduğumuz ürünlerden bazıları “VGA, DVI ve DisplayPort” şeklindedir.

Bu yazımızda sizler için VGA Nedir, DVI Nedir ve DisplayPort Nedir sorularına cevap vereceğiz.

21.04.2022 23:20 | Blog

USB HUB VE AKILLI KART OKUYUCULAR

Günümüzde bilgisayar gibi çeşitli teknolojik ürünler hayatımızın her noktasında aktif olarak kullanılmaktadır. Bu ürünlerden daha yüksek verim alınabilmesi ve birbirinden farklı işlemlerin gerçekleştirilebilmesi için başka teknolojik cihazlar ile birlikte kullanılmaktadır. Günümüzde farklı işlemler için kullanılan teknolojik cihazların başında ise “USB HUB” ve “Akıllı Kart Okuyucu” gelmektedir.

Bu yazımızda sizler için Akıllı Kart Okuyucu ve USB ile ilgili Nedir ve Ne İşe Yarar sorularına cevap vereceğiz.

21.04.2022 23:17 | Blog

USB VE PRINTER KABLO NE İŞE YARAR?

Yazıcı, İngilizce “Printer” olarak bilinir. Uzun yıllardır hayatımızda olan yazıcılar, sanal ortamda bulunan görüntüleri genellikle bir a4 kağıdına bastırılmış bir şekilde fiziksel bir hale getirir.

Yazıcıdan bir çıktı alınabilmesi için elimizde bir görüntü olması gerekiyor. Bu görüntüler bilgisayar ortamında olabileceği gibi aynı zamanda bir kamera ile çekilmiş de olabilir. Farklı cihazlardan elde edilen görüntüleri çıkarabilmek için bir aracı kabloya ihtiyaç duyulur. Bu kablo türüne genellikle “Yazıcı USB Kablosu” adı verilir.

Bu yazımızda sizler için Yazıcı USB Kablosu Ne İşe Yarar sorusuna cevap vereceğiz. Ayrıca Doğru Bağlantılar İçin Yazıcı Kablosu Türleri ve Özelliklerinden bahsedeceğiz.

21.04.2022 23:14 | Blog

USB VANTİLATÖR NEDİR?

Özellikle yaz aylarında bilgisayar başında vakit geçirmek sıcaklıktan dolayı oldukça sıkıcı olabilir. Bilgisayarınızın olduğu odada klima gibi bir cihaz da yoksa, bilgisayar başında vakit geçirmek çok daha zor bir hale gelir. Ancak gelişen teknolojiyle birlikte bu soruna bir çare bulundu. Bu çarenin adı ise “USB Vantilatör” olarak biliniyor.

USB Vantilatör; bilgisayara ya da USB girişi olan cihazlara bağlanan ve bağlanılan cihazdan güç alan, genellikle küçük boyutlarda olan vantilatördür. USB Vantilatör son yıllarda sık sık tercih edildiğinden dolayı bu konu ile ilgili bazı sorular sık sık sorulmaktadır.

Bu yazımızda sizler için USB Vantilatör ile ilgili Ne İşe Yarar, Modelleri Nelerdir ve Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir sorularına cevap vereceğiz.

21.04.2022 23:11 | Blog

SES KARTI NEDİR? NE İŞE YARAR?

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte hayatımıza farklı teknolojik ürünler dahil olmaya başladı. Bu ürünlerden biri de “Ses Kartı” olarak bilinir. Ses kartları birbirinden farklı özelliklere sahip olduğu gibi aynı zamanda ses kalitesinde de belli bir artış sağlar. Ses kartları genel olarak USB Ses Kartı ve Harici Ses Kartı olarak ikiye ayrılmaktadır.

Bu yazımızda sizler için Ses Kartları ile ilgili merak edilen sorulara cevap vereceğiz.

13.04.2022 10:08 | Blog

MOUSE SEÇİMİ YAPARKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Bilgisayarlar her ne kadar oldukça üstün teknolojilerle donatılmış ürünler olsa dahi tam anlamıyla verimli bir şekilde çalışabilmesi için bazı çevre birimlerine ihtiyaç duyar. Bu çevre birimlerin başında ise “Mouse” gelir.

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte farklı özelliklerde ve farklı tiplerde mouse’lar üretilmeye başlamıştır. Bu mouse özelliklerinin başında oyun oynayanlar için üretilen mouse’lar geliyor. Oyun mouse’larının yanı sıra ofis işlemleri gibi daha basit işlemler için de kullanılan mouse’lar bulunmaktadır. Ancak bunların dışında mouse tipleri genel olarak 3 farklı gruba ayrılmaktadır.

Bu yazımızda sizler için farklı mouse tiplerinden bahsedeceğiz.

 

13.04.2022 10:06 | Blog

EN KALİTELİ TELEFON VE TABLET AKSESUARLARI

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte telefonlar ve tabletler hayatımızın birer parçası haline geldi. Neredeyse her işlemimizi eksiksiz bir şekilde yapabildiğimiz bu teknolojik ürünleri daha verimli bir şekilde kullanabilmek için çeşitli aksesuarlar bulunmaktadır. Telefon ve tablet aksesuarları çok çeşitli olmasına rağmen bazı aksesuarlar daha çok tercih edilmektedir.

Telefon ve tablet aksesuarlarından daha çok tercih edilenler genel olarak “telefon / tablet tutacağı” olarak bilinmektedir. Telefon ve tablet tutacakları farklı özelliklere sahiptir.

Bu yazımızda sizler için farklı özelliklere sahip olan telefon ve tablet tutacaklarından bahsedeceğiz.

 

13.04.2022 10:03 | Blog

Ekran kartları, anakartlar, ramlar ve işlemciler birer bilgisayar sarf malzemesidir. Bunlar dışında teknik sarf malzemeleri bulunsa dahi bu saydıklarımız en çok bilinenlerdir. Teknik sarf malzemelerinin verimli ve doğru bir şekilde çalışabilmesi için bazı ekipmanlar kullanılmaktadır.

Teknik sarf malzemelerinin verimli ve doğru bir şekilde çalışabilmesi için kullanılan ekipmanların başında “termal macun” ve “kablo tester cihazı” gelmektedir.

Bu yazımızda sizler için Termal Macun Ne İşe Yarar ve Kablo Tester Cihazı Ne İşe Yarar sorularına cevap vereceğiz.

23.03.2022 22:24 | Blog

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte bilgisayarlar, iş ve günlük hayatımızın ayrılmaz birer parçası olmuştur. İş ve günlük hayatımızda kullandığımız bilgisayarların sağlıklı ve verimli çalışması oldukça önemlidir. Bu yüzden bilgisayar bünyesinde çeşitli teknolojik ekipmanlar bulunmaktadır. Bu teknolojik ekipmanlardan biri de Power Supply (PSU – Güç Kaynağı) olarak bilinir.

Power Supply, başta bilgisayar olmak üzere çeşitli teknolojik ürünlerin içerisinde bulunan bir ekipmandır. Power Supply, günümüzde pek çok farklı alanda aktif olarak kullanıldığı için bu konu ile ilgili cevaplandırılması gereken sorular vardır.

Bu yazımızda sizler için Power Supply Nedir ve Güç Kaynağı Ne İşe Yarar sorularına cevap vereceğiz.

23.03.2022 22:19 | Blog

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte bilgisayarlar günlük ve iş hayatımızın ayrılmaz birer parçası haline gelmiştir. Bilgisayarların hayatımızda bu kadar önemli olması nedeniyle, teknolojiyle birlikte sürekli olarak gelişmiştir.

Bilgisayarların gelişmesi / değişmesiyle birlikte bünyesinde pek çok kart ve slot barındırmaya başlamıştır. Bu kartlardan biri de “PCI Card” olarak bilinir. PCI Card, genel olarak normal bir bilgisayar kullanıcısı tarafından pek fazla bilinmez. Ancak bilgisayarın iç yapısına meraklı olan ya da iç yapısı üzerinde çalışanlar tarafından oldukça iyi bilinen bir karttır.

23.03.2022 22:15 | Blog

Günümüzde oyun severler tarafından sık sık tercih edilen ürünlerden biri de Playstation ya da kısaca PS olarak bilinir. PS, oyun severlere sunduğu üst düzey oyun zevki ile her yıl milyonlarca kişi tarafından tercih ediliyor.

Oyun severlerin vazgeçilmez tutkusu olan PlayStation üzerinden oyun oynarken, oyun zevkini etkileyen pek çok unsur vardır. Bu unsurlardan biri de “PS Oyun Kolu” olarak bilinir.

Bu yazımızda sizler için PS Oyun Kolu ile ilgili merak edilen sorulara cevap vereceğiz.

09.03.2022 22:50 | Blog

Tarzını Kulaklığında Yansıt

Günümüzde birbirinden farklı özelliklerde, tipte ve modelde kulaklıklar bulunmaktadır. Kulaklıkların pek çok modeli olmasına rağmen genel olarak kafa üstü kulaklık ve kulak içi kulaklık olarak ikiye ayrılmaktadır.

Kafa üstü kulaklık daha çok bilgisayar oyunu oynarken, bilgisayar üzerinden müzik dinlerken ya da görüşme yaparken tercih edilmektedir. Kulak içi kulaklıklar ise daha çok telefon ile yapılan işlemlerde tercih edilmektedir. Ancak bu iki kulaklık tipinin kullanım alanında net bir ayrım yoktur. Yani telefon işlemleri için kulak üstü kulaklık, bilgisayar işlemleri için kulak içi kulaklık kullanılabiliyor.

Hangi tip kulaklık tercih etmek istediğiniz fark etmeksizin, tercih edeceğiniz kulaklık tarzınızı yansıtabilmelidir. Çünkü kulaklık dışarıdan çok kolay fark edilebilen bir üründür. Bu yüzden kulaklık satın alırken tarzınızı yansıttığına emin olmalısınız.

09.03.2022 22:46 | Blog

İhtiyacınıza Uygun Modeller Seçin

Mikrofon; ses dalgalarını elektriksel titreşimlere dönüştürmeye yarayan, elektro akustik bir cihazdır. Günümüzde mikrofonlar çeşitli cihazlar ile birlikte aktif olarak kullanılmaktadır. Mikrofon ihtiyacınız varsa ve mikrofon satın almak istiyorsanız, dikkat etmeniz gereken ilk özellik ihtiyacınıza uygun bir model seçmek olmalıdır.

Mikrofonlar günümüzde oyun oynarken, içerik yayını yaparken ya da çeşitli görüşmeler için yakaya takılarak kullanılabiliyor. Bu yüzden mikrofon satın alırken, ilk olarak ihtiyacınızı belirlemelisiniz ve ihtiyacınıza uygun bir model tercih etmelisiniz.

09.03.2022 22:38 | Blog

Oyun kumandası ya da bir başka isimle oyun kolu, oyun oynarken kullanılan çevre birimlerinden biridir. PS, Xbox ya da bilgisayar üzerinden oyun oynarken oyun kolu kullanılabiliyor.

Oyun kolları, günümüzde pek çok oyun ile farklı cihazlar üzerinde uyumludur. Bu yüzden sık sık tercih edilmektedir. Oyun kolu ile oyun keyfini katlamak isteyen kişilerin en sık sorduğu soru ise “Doğru Oyun Kumandası Nasıl Seçilir?” sorusudur.

Bu yazımızda sizler için Doğru Oyun Kumandası Nasıl Seçilir sorusuna cevap vereceğiz.

01.03.2022 21:59 | Blog

 

Bilgisayarlarda Fan Kullanımı Neden Önemlidir? Bilgisayarlarda fan kullanımının önemli olmasının temel nedeni bilgisayarların modeli ne kadar yüksek olursa olsun, belirli bir kullanım süresinden sonra ısınmaya başlamasıdır. Bu ısınma, belirli bir sınırdan sonra bilgisayara çeşitli zararlar verir ve bilgisayarın bozulmasına / kullanılamaz bir hale gelmesine neden olabilir. Böyle bir sorun ile karşılaşmak kimse istemez. Bu yüzden bilgisayarın çeşitli noktalarında fanlar kullanılır. Fanlar görevleri gereği bilgisayarın içerisindeki sıcak havayı dışarı atar ve dışarıdan soğuk hava getirir. Bilgisayarlarda fan kullanımı bu yüzden çok önemlidir.

Bilgisayarlarda Fan Kullanımı Neden Önemlidir sorusuna bu şekilde cevap verebiliriz. Ancak bilgisayarların ısınma problemi ilgili bahsedilmesi gereken başka konular da vardır.

Bu yazımızda sizler için Dizüstü Bilgisayarınızın Aşırı Isındığını Nasıl Anlarsınız ve Çözüm Yöntemleri Nelerdir sorusuna cevap vereceğiz.

 

01.03.2022 21:55 | Blog

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte bilgisayarlar her ne kadar günlük ve iş hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelmiş olsa dahi internet bağlantısı olmadan pek bir işe yaradığını söyleyemeyiz. İnternet bağlantısı olmayan bilgisayarların kullanım amaçları oldukça sınırlandırılmış olur. Bu yüzden bilgisayarlara internet bağlantısının sağlanması için çeşitli teknolojik ürünlerden faydalanırız.

Bilgisayarlar, interneti kullanmak için modeme bağlanır. Ancak modemin uzak olması ya da bilgisayarın Wi-Fi sürücüsünden kaynaklanan çeşitli nedenlerden dolayı modemle bilgisayar arasındaki bağlantı gerçekleşemeyebilir. Böyle durumlara karşı kablolar aracılığıyla fiziksel bağlantı kurulabilir, ancak bu kabloların geçiş yerleri ve işgal ettikleri alan ciddi problemlerin oluşmasına neden olabilir. Bu yüzden Kablosuz Ağ Adaptörü adı verilen teknolojik bir ürün günümüzde sık sık kullanılmaktadır.

Kablosuz Ağ Adaptörü aynı zamanda Wireless Adaptör ya da Wi-Fi Adaptör olarak da bilinir. Kablosuz ağ adaptörü, bilgisayarlarda Wi-Fi ağ bağdaştırıcı kartının bulunmadığı ya da modem ile bilgisayarın arasında kablosuz bir bağlantı kurulmak istenildiği zamanlarda tercih edilen bir üründür.

Kablosuz ağ adaptörü, dahili ve harici olmak üzere 2 farklı çeşide sahiptir. Dahili olanlar bilgisayarın anakartına entegre edilirken, harici olanlar ise basit bir USB yuvasına takılarak kullanılabilir. Baktığımızda harici kablosuz ağ adaptörleri daha çok tercih edilmektedir. Çünkü kullanımı oldukça basit ve uygun maliyetlidir. Çeşitli modellere sahip olan harici kablosuz ağ adaptörü, bilgisayarınızın modeme bağlanmasını sağlar.

Bu yazımızda sizler için kablosuz ağ adaptörünün sağladığı alan avantajından ve kablosuz ağ adaptörünü uzun süre kullanabilmeniz için yapmanız gerekenden bahsedeceğiz.

01.03.2022 21:50 | Blog

Ekran korucuyu, telefonumuzun uzun ömürlü olması için oldukça önemlidir. Bu yüzden ekran koruyucu satın alırken / seçerken bazı noktalara dikkat etmeliyiz.

Bu yazımızda sizler için Ekran Koruyucu Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz sorusuna cevap vereceğiz.

24.02.2022 14:11 | Blog

Bilgisayar oyunu oynayanlar için genellikle özel olarak üretilen ekipmanlara “Oyuncu Ekipmanları” adı verilir. Oyuncu ekipmanları, standart bilgisayar ekipmanlarına kıyasla daha farklı özelliklere sahip olmasının yanı sıra genellikle daha şık tasarımlara sahiptir.

Baktığımızda pek çok farklı oyuncu ekipmanları görebiliriz. Ancak bilgisayar oyunu oynayanlar tarafından oyuncu ekipmanları denildiği zaman akıllara ilk olarak mouse ve klavye geliyor.

Bu yazımızda sizler için Mouse ve Klavye Seçerken Neler Belirleyici Olmalıdır sorusuna cevap vereceğiz.

24.02.2022 14:02 | Blog

Gelişen teknoloji ile birlikte laptoplar, incelmiş ve küçülmüş şekilde karşımıza çıkmaya başladı. Bu teknolojik ürünlere ise Notebook denilmektedir. Notebooklar tasarımları ve sahip olduğu özellikleri ile neredeyse her yere taşınabilmektedir. Ancak notebookların güvenli bir şekilde taşınması gereklidir. Aksi takdirde fiziksel bir hasar görerek, kullanılmaz bir hale gelebilir. Bu yüzden notebookların daha güvenli bir şekilde korunması için özel çantalar üretilmeye başlamıştır.

19.02.2022 22:47 | Blog

AUX KABLO VE ADAPTÖR NERELERDE KULLANILIR?

17.02.2022 10:50 | Blog

Laptop şarj adaptörü seçerken nelere dikkat etmeliyiz sorusunun yanıtına bu yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Whatsapp
İnternet sitemizde çerezlerden faydalanılmaktadır. Ayrıntılı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanununu, Gizlilik Sözleşmesi ve Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz. Reddet Kabul Et