BLOG
Blog Grupları
Yayın Tarihi : 23.08.2022 21:55 | Blog
Taşınabilir Disk Nedir, Ne İşe Yarar?

Taşınabilir Disk Nedir, Ne İşe Yarar?

 

Dijitalleşen dünyada iş hayatında ve günlük hayatta yapılan çalışmaları, eylemleri dosyalar halinde dijitale kaydetme alışkanlığı giderek artıyor. İnsanlar bilgisayarlarına sevdiği şeyleri kaydediyor, iş hayatında yaptığı çalışmaları biriktiriyor ve her gün onlarca fotoğraf ve video kaydediyor. Bu nedenle depolama alanı günden güne azalıyor ve kullanıcılar yeni depolama alanı arayışına giriyor. Bu ihtiyaçlar doğrultusunda, bilgisayarlardaki depolama alanını artırmak amacıyla sabit olmayan harici diskler üretilmiştir. Bu disklere taşınabilir disk denir.

Peki taşınabilir disk nedir, ne işe yarar? Taşınabilir disklerin faydaları nelerdir? Taşınabilir harici disk alırken nelere dikkat edilmelidir? Yazımızda bu konular hakkında merak edilen detayları sizlerle paylaşacağız.

 

Taşınabilir Disk Nedir?

 

Taşınabilir disk, bilgisayara USB ve Firewire ile bağlanabilen harici depolama aygıtıdır. Bilgisayar kullanıcıları; dosyalarını yedeklemek, saklamak veya başka bilgisayarlarda kullanmak amacıyla taşınabilir diskleri kullanır. Bu aygıtlar, bilgisayara bağlanarak dosya aktarımı yapılır ve bilgisayardan çıkarıldıktan sonra dosyalar depolanmaya devam eder.

 

Taşınabilir (Harici) Disklerin Faydası

 

Taşınabilir diskler, verileri depolayarak farklı bilgisayarlarda kullanabilme imkânı sunan ve bilgisayardaki depolama alanını artırmayı sağlayan önemli aygıtlardır. Günümüzde sık sık ortaya çıkan güncellemeler ile programların ve dosyaların kapladığı alan hızla büyümektedir. Bu nedenle bilgisayar kullanıcıları istediği boyutlarda taşınabilir disklere sahip olarak, bilgisayardaki depolama alanını artırabilirler.

 

Taşınabilir Harici Disk Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

 

Taşınabilir disk alırken ihtiyaçlarınızı karşılayacak özellikte bir disk seçmeye özen göstermelisiniz. Bu nedenle marka seçimine ve harici diskin kapasitesine dikkat etmelisiniz. Taşınabilir disk almaya karar verdiğinizde, piyasada birçok farklı markaya sahip diskler görebilirsiniz. Paranızın boşa gitmemesini istiyorsanız; kaliteli markaları seçmeniz gerekir. Sitemizde satışa sunduğumuz kaliteli ve uygun fiyatlı taşınabilir diskleri inceleyebilirsiniz. 120 GB ve 8 TB arasında değişen taşınabilir disklerden seçimlerinizi yaparak, bu aygıtlara toptan ve ekonomik bir şekilde sahip olabilirsiniz.

Bu yazımızda sizler için taşınabilir diskler hakkında merak edilen detayları ele aldık. Daha fazlasına ulaşmak için diğer içeriklerimizi inceleyebilirsiniz. NODAR ekibi olarak sizler için bilgisayar sarf malzemelerini toptan olarak sunuyoruz. Ürünlerimizi incelemek ve daha fazla bilgi almak için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

 

Whatsapp
İnternet sitemizde çerezlerden faydalanılmaktadır. Ayrıntılı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanununu, Gizlilik Sözleşmesi ve Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz. Reddet Kabul Et