BLOG
Blog Grupları
Yayın Tarihi : 21.04.2022 23:32 | Blog
SWITCH SPLITTER VE EXTENDER NASIL KULLANILIR?

SWITCH SPLITTER VE EXTENDER NASIL KULLANILIR?

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte bilgisayarımızdaki bir görüntü sinyalini televizyonda kullanabiliyoruz. Genellikle dizi / film izlerken bu teknolojiden faydalansak dahi günümüzde bu teknoloji farklı şekillerde kullanılmaktadır.

Aynı şekilde kimi durumlarda ise aynı sinyali farklı cihazlarda aktif olarak kullanmamız gerekiyor. Yine böyle durumlarda farklı teknolojik ürünlerden faydalanmamız gerekiyor.

Bu iki durum gibi çeşitli durumlarda aktif olarak kullanılan iki ürün ise “SWITCH SPLITTER” ve “SWITCH EXTENDER” olarak bilinir.

Bu yazımızda sizler için SWITCH SPLITER ve SWITCH EXTENDER ile ilgili Nedir ve Nerelerde Kullanılır sorularına cevap vereceğiz.

SWITCH SPLITTER Nedir?

Switch Splitter, sezgisel bir tasarıma sahip olan oldukça basit bir teknolojidir. Switch Splitter ile birden fazla HDMI ve VGA gibi çeşitli sinyaller alınabilir. Alınan bu sinyaller ise birden fazla HDMI ve VGA çıkışına gönderilebilir.

Switch Splitter kullanımı oldukça basittir. Genellikle tek – çalıştır mantığı geçerli olsa dahi bazı durumlarda güç kaynağı yetersiz kalabilir. Böyle durumlarda ek güç kaynağı kullanılması gerekir.

Sitemizde toptan satışını yaptığımız bazı SWITCH SPLITTER modelleri şu şekildedir;

SWITCH SPLITTER Nerelerde Kullanılır?

Switch Splitter genel olarak uzun kabloların kullanıldığı sistemlerde ve aynı sinyali birden fazla cihaza gönderilmesi gereken durumlarda kullanılmaktadır. Bunun dışında ise kısa mesafelerde sinyaller göndermek için de kullanılmaktadır.

SWITCH EXTENDER Nedir?

Switch Extender, “Anahtar Genişletici” olarak bilinmektedir. Switch Extender ile HDMI ve VGA gibi çeşitli sinyallerin menzili genişletilmektedir. Switch Extender ile yüksek çözünürlüklü görüntüle sinyallerinin menzilini uzatabilirsiniz.

Switch Extender modelleri genellikle tak – çalıştır mantığı ile kullanılmaktadır. Ancak kullanmadan önce kullanım kılavuzunu okumanız daha sağlıklı olacaktır.

Sitemizde toptan satışını yaptığımız bazı SWITCH EXTENDER modelleri şu şekildedir;

SWITCH EXTENDER Nelerde Kullanılır?

Switch Extender genel olarak HDMI ve VGA gibi çeşitli sinyallerin menzilleri yetersiz olduğu alanlarda kullanılmaktadır. Örneğin; başka bir odadaki sinyali oturma odanızda kullanmak istediğiniz durumlarda ekstra kablolarla uğraşmak yerine bu ürünü tercih edebilirsiniz.

Bu yazımızda sizler için SWITCH SPLITER ve SWITCH EXTENDER ile ilgili Nedir ve Nerelerde Kullanılır sorularına cevap verdik. Ürün ve hizmetlerimiz hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilmek için sitemizi inceleyebilir ya da iletişim kanallarımızdan birini kullanarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Whatsapp
İnternet sitemizde çerezlerden faydalanılmaktadır. Ayrıntılı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanununu, Gizlilik Sözleşmesi ve Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz. Reddet Kabul Et