BLOG
Blog Grupları
Yayın Tarihi : 23.08.2022 21:57 | Blog
SSD Kullanımı Gerekli mi, SSD Ne İşe Yarar?

SSD Kullanımı Gerekli mi, SSD Ne İşe Yarar?

 

SDD, verileri depolamak amacıyla kullanılan bir bilgisayar parçasıdır. Burada bilgisayarda işlenen kalıcı veriler depolanır. SSD sayesinde cihazın işletim sistemi hızlı çalışır, programların yüklenmesi hızlanır ve dosyalar hızlı bir şekilde cihaza kaydedilir. Bilgisayarın daha yüksek okuma/yazma hızında olması ve daha iyi performans sağlaması için SSD kullanımı gereklidir. Aktüör adı verilen mekanik bir kol üzerinde dönen diskten oluşan SDD’ler ile aynı şekilde depolama amacıyla kullanılan HDD’ler arasında bazı temel farklar bulunur. Bu yazımızda SSD ve HDD arasındaki farklardan ve SSD kullanmanın avantajlarından bahsedeceğiz.

 

SSD ile HDD Arasındaki Farklar

 

SSD ve HDD bilgisayarda kullanılan depolama cihazlarıdır. Her ikisi de verileri okumak ve depolamak amacıyla kullanılır. SSD’ler, verileri anında erişebilecek bir şekilde bellekte depolar. Bilgisayarın hızını ve performansını artıracak yeni teknolojiye sahip olduğu için HDD'den daha çok tercih edilir. Bunun yanı sıra SSD’ler HDD’lere göre daha hızlıdır, daha sessizdir, daha küçüktür, daha az enerji harcar ve daha dayanıklıdır.

HDD’lerde verilere ulaşmak için mekanik dönen diskler ve hareketli bir okuma/yazma kafası kullanılır. SSD’ler ise hareketsiz bir yapıdadır, verileri depolamak için bellek yongaları kullanılır. HDD’ler, SDD’lere göre daha fazla depolama kapasitesine sahiptir ve daha ucuzdur; fakat daha fazla avantaja sahip olması nedeniyle SSD'ler daha çok tercih edilir.

 

SSD Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

 

SSD kullanmanın en önemli avantajı, bilgisayarın çok hızlı çalışmasını sağlamasıdır. SSD sayesinde bilgisayar çok hızlı açılır ve uygulamalar çok hızlı çalışır. SSD’ler küçük veya büyük fark etmeksizin tüm dosyalara hızlı bir şekilde erişebilir. SSD’lerde hareketli veya dönen parça olmadığı için bilgisayar kullanımı sırasında daha az ses duyulur. Sitemizdeki ürünleri inceleyerek bu bilgisayar parçalarını istediğiniz boyutta seçebilirsiniz.

 

Bu yazımızda sizler için SSD kullanımı hakkında merak edilen detayları ele aldık. Daha fazlasına ulaşmak için diğer içeriklerimizi inceleyebilirsiniz. NODAR ekibi olarak sizler için bilgisayar sarf malzemelerini toptan olarak sunuyoruz. Ürünlerimizi incelemek ve daha fazla bilgi almak için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Whatsapp
İnternet sitemizde çerezlerden faydalanılmaktadır. Ayrıntılı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanununu, Gizlilik Sözleşmesi ve Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz. Reddet Kabul Et