Kategoriler

0
  • TR
BLOG
Blog Grupları
Yayın Tarihi : 21.04.2022 23:11 | Blog
SES KARTI NEDİR? NE İŞE YARAR?

SES KARTI NEDİR? NE İŞE YARAR?

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte hayatımıza farklı teknolojik ürünler dahil olmaya başladı. Bu ürünlerden biri de “Ses Kartı” olarak bilinir. Ses kartları birbirinden farklı özelliklere sahip olduğu gibi aynı zamanda ses kalitesinde de belli bir artış sağlar. Ses kartları genel olarak USB Ses Kartı ve Harici Ses Kartı olarak ikiye ayrılmaktadır.

Bu yazımızda sizler için Ses Kartları ile ilgili merak edilen sorulara cevap vereceğiz.

Ses Kartı Nedir? Neden Ses Kartına İhtiyaç Duyulur?

Ses Kartı; mikrofon ve özel stüdyo hoparlörü gibi çeşitli donanımları bilgisayarınıza bağlayabilmek için kullanılan bir üründür. Ses kartları, mikrofon girişleri ve çeşitli dijital bağlantıları içerir.

Ses kartları bilgisayarlara portlarla bağlanır. Ses kartlarının en büyük avantajı bilgisayarınızın sesini önemli ölçüde artırmasıdır.

Sitemizde toptan satışını yaptığımız ses kartlarından bazıları şu şekildedir;

USB Ses Kartı Nedir?

USB Ses Kartı, adından da anlaşılabileceği üzere USB kablosu kullanılarak bilgisayarlara bağlanabilen ses kartıdır. USB ses kartları, USB tipine göre farklı tiplerde bulunur. USB ses kartı tipleri şu şekildedir;

  • USB Type-C Ses Kartı
  • USB 3.0 Ses Kartı
  • USB 2.0 Ses Kartı

USB ses kartı tiplerini birbirlerinden ayıran en temel özellik, aktarım hızıdır. Aktarım hızı yüksek olan bir USB ses kartı tipi / modelini seçmeniz daha sağlıklı olacaktır.

Harici Ses Kartı Nedir?

Harici Ses Kartı, bilgisayarlara ek olarak bağlanan ses kartı çeşididir. Yani harici ses kartı bilgisayarların iç donanımda bulunmaz, dışarıdan bağlanır. Harici ses kartları ilk olarak piyasaya çıktığında genellikle amatör kayıtlarda kullanılmaktaydı. Ancak günümüzde çoğu profesyonel stüdyolarda aktif olarak kullanılmaktadır.

Ses Kartında Doğru Giriş Çıkış (IN - OUT) Seçimi

Ses kartı seçerken dikkat etmeniz gereken pek çok farklı unsur vardır. Bu unsurlardan biri de ses kartında kaç tane giriş ve kaç tane çıkışa ihtiyacınız olduğudur. Örneğin; davul setini mi kaydedeceksiniz, kaç tane hoparlörünüz var, kaç tan kulaklık takacaksınız ve mikrofon için amfiye ihtiyaç duyacak mısınız? Bunlar gibi çeşitli sorulara cevap vererek, ihtiyacınız olan sayıda giriş çıkışa sahip olan ses kartını satın alabilirsiniz.

Bu yazımızda sizler için Ses Kartı ile ilgili merak edilen sorulara cevap verdik. Ürün ve hizmetlerimiz hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilmek için sitemizi inceleyebilir ya da iletişim kanallarımızdan birini kullanarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

Whatsapp
İnternet sitemizde çerezlerden faydalanılmaktadır. Ayrıntılı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanununu, Gizlilik Sözleşmesi ve Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz. Reddet Kabul Et