Kategoriler

0
  • TR
BLOG
Blog Grupları
Yayın Tarihi : 13.05.2022 23:19 | Güncellenme Tarihi : 15.05.2022 22:00 | Blog
POWER KABLOLARI NEREYE TAKILIR VE NE İŞ YAPAR?

POWER KABLOLARI NEREYE TAKILIR VE NE İŞ YAPAR?

Günlük hayatımızda kullandığımız başta bilgisayarlar olmak üzere elektrikle çalışan cihazlar, güç kaynağından elektrik enerjisi çekerek çalışmaktadır. Güç aktarımının gerçekleşebilmesi için “Power Kablo” ya da bir başka isimle “Güç Kabloları” kullanılır.

Power kabloları; güç kaynağından elektrik enerjisi çekerken, cihaz için uygun olan gerilim değerlerini aktarır. Cihazların arızalanmaması ve doğru bir şekilde çalışabilmesi çeşitli power kabloları bulunur.

Power kablolarını günlük hayatımızda sık sık kullandığımız için bu konu ile ilgili bazı sorular sorulmaktadır.

Bu yazımızda sizler için Power Kabloları ile ilgili Nereye Takılır ve Ne İşe Yarar sorularına cevap vereceğiz.

Power Kabloları Nereye Takılır?

Bilgisayarların güç kablolarının bir ucu fiş diğer ucu ise üçgene benzer bir yapıdadır. Power kablosunun bilgisayara takılması son derece kolaydır. Power kablosunu bilgisayara bağlayabilmek için bilgisayarın arka tarafında bulunan üçgene benzer power supply (güç kaynağı) girişine takılır.

Bunun dışında ise bilgisayarlarda “Power SW” ve “Power LED” adı altında 2 farklı power kablosu bulunabilmektedir. Bu kablolar bilgisayarın anakartına takılmaktadır. Bunun için anakart üzerinde bulunan “PW” yazılı kısımdan faydalanılır. Genellikle sol üstteki iki pin Power LED, sağ üstteki iki pin ise Power SW için kullanılmaktadır ve bu noktalara takılır.

Sitemizde toptan satışını yaptığımız bazı Power Kablo çeşitleri şu şekildedir;

Ne İşe Yarar?

Bir ucu fiş diğer ucu üçgen benzeri olan power kablosu, bilgisayarın ihtiyacı olan elektrik gücünün iletilmesini sağlayan kablodur. Power SW kablosu, bilgisayarı açmak için kullanılan düğmenin kablosudur. Power LED kablosu ise bilgisayarın güç düğmesine basıldığında yanan lede giden kablodur.

Power kablolarının düzgün bir şekilde çalışabilmesi için ezilmemiş, soyulmamış ve delinmemiş olmalıdır. Eğer power kablosunda bu sorunlardan biri varsa, kablo güç iletimini sağlayamaz ve çalışmaz.

Bu yazımızda sizler için Power Kabloları ile ilgili Nereye Takılır ve Ne İşe Yarar sorularına cevap verdik. Ürünlerimiz hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için sitemizi inceleyebilir ya da iletişim kanallarımızdan birini kullanarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Whatsapp
İnternet sitemizde çerezlerden faydalanılmaktadır. Ayrıntılı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanununu, Gizlilik Sözleşmesi ve Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz. Reddet Kabul Et