BLOG
Blog Grupları
Yayın Tarihi : 10.10.2022 15:31 | Blog
Mousepad Seçimi

Mousepad Seçimi

 Günlük hayatımızda pek çok işimizi saniyeler içinde halletmemize yardımcı olan bilgisayarlar için çeşitli donanımlar geliştirilmektedir. Bunlardan birisi de bilgisayarı kontrol edebilmek amacıyla kullandığımız mouse veya Türkçe tabiri ile faredir. Mouse, optik lazeri sayesinde kullanılır ve saniyelik işleri kontrol altına alma yetisi kazandırır. Optik lazerin doğru algılanması için uygun bir zemine ihtiyaç vardır. Bu zemin için “mousepad” kullanılmaktadır. Bu yazımızda mousepad seçerken dikkat etmeniz gereken kriterleri sizler ile paylaşacağız.

 

Boyut

 Mousepad seçiminde boyut son derece önemlidir. Bilgisayarlar farklı amaçlar için kullanıma hazır makinelerdir. Bu nedenle farklı mouselar ve aynı şekilde de farklı mousepadler kullanmanız gerekir. Örnek vermek gerekirse, eğer bilgisayarınızı kurduğunuz alan dar ise sizin için küçük bir mousepad yeterli olacaktır. Bunun yanı sıra FPS oyunları oynuyorsanız ya da mouse ayarlarınız düşük DPI üstüne kurulu ise büyük bir mousepad sizin için doğru bir tercih olacaktır.

 

Dayanıklılık ve Konfor

 Yoğun kullanıma sahip olduğumuzda mousepadler yıpranmaktadır. Bunun sonucunda ise eski hassasiyetini yitirebilir ve bu durum bilgisayarınızın kullanım konforunu düşürür. Bu konuda da dayanıklı mousepadlere yönelmek sizin adınıza en doğrusu tercih olacaktır. Kullanım sıklığınıza uygun bir mousepad almak, bir mouse için kullanım süresini uzatan bir faktördür.

Dayanıklılığın yanı sıra konfor faktörünü de göz önünde bulundurmak son derece önemlidir. Gün boyu bilgisayar başında çalışan birisi için konforlu bir mousepad kullanmak elinin ve dolayısıyla kendinin sağlığı için ciddi öneme sahiptir.

 

Tarzını Yansıt

 Tüm bu seçimleri eksiksiz tamamladıktan sonra geriye tek kalan tarzınıza ve zevkinize uygun mousepadler seçmektir. Onlarca renk seçenekleriyle ve desenleriyle kullanıcısını bekleyen mousepadler, insanların sevdiği dizi, film, anime, oyun karakterleri veya görselleri ile tasarlanmaktadır. İsteklerinize uygun, dayanıklı, konforlu ve ilginizi çekecek tarzda mousepadler internette birçok e-ticaret sitesinde bulunmaktadır.

Nodar olarak bu yazımızda mousepad seçiminde dikkat etmeniz gerekenleri sizler ile paylaştık. Amacımız, son teknoloji ürünlerimiz ile ihtiyacınıza uygun ürünler sunmaktır. Ürünlerimiz hakkında detaylı bilgi için web sitemizi ziyaret edebilir ya da bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Whatsapp
İnternet sitemizde çerezlerden faydalanılmaktadır. Ayrıntılı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanununu, Gizlilik Sözleşmesi ve Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz. Reddet Kabul Et