Kategoriler

0
  • TR
BLOG
Blog Grupları
Yayın Tarihi : 13.04.2022 10:08 | Blog
MOUSE SEÇİMİ YAPARKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

MOUSE SEÇİMİ YAPARKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Bilgisayarlar her ne kadar oldukça üstün teknolojilerle donatılmış ürünler olsa dahi tam anlamıyla verimli bir şekilde çalışabilmesi için bazı çevre birimlerine ihtiyaç duyar. Bu çevre birimlerin başında ise “Mouse” gelir.

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte farklı özelliklerde ve farklı tiplerde mouse’lar üretilmeye başlamıştır. Bu mouse özelliklerinin başında oyun oynayanlar için üretilen mouse’lar geliyor. Oyun mouse’larının yanı sıra ofis işlemleri gibi daha basit işlemler için de kullanılan mouse’lar bulunmaktadır. Ancak bunların dışında mouse tipleri genel olarak 3 farklı gruba ayrılmaktadır.

Bu yazımızda sizler için farklı mouse tiplerinden bahsedeceğiz.

Kablolu Mouse

Kablolu mouse, geçmişten bu yana kullanıcıların en sık tercih ettiği mouse tipidir. Kablolu mouse’lar genel olarak tak – çalıştır mantığına sahip olsa dahi bazı kablolu mouse’larda daha iyi ayar yapabilmek için “driver” adı verilen uygulamalar kullanılmaktadır.

Kablolu mouse’ların kablo uzunlukları değişiklik göstermesine rağmen genel olarak 1 – 1.7 metre arasında değişiklik göstermektedir. Oldukça uzun ömürlü olan kablolu mouse’lar, kullanıcılar tarafından sık sık tercih edilmektedir.

Sitemizde toptan satışını yaptığımız kablolu mouse modellerinden bazıları şu şekildedir;

Wireless Mouse

Wireless mouse, aynı zamanda kablosuz mouse olarak da bilinir. Wireless mouse, kullanıcılarının kablo dertlerine son vermesiyle ön plana çıkmaktadır. Genel olarak tak – çalıştır mantığına sahip olan wireless mouse’lar, oldukça konforlu olmasıyla ve kablo sorunları yaşatmamasıyla kullanıcılar tarafından sık sık tercih edilmektedir.

Sitemizde toptan satışını yaptığımız wireless mouse modeli şu şekildedir;

Ledli Mouse

Ledli mouse’lar, hareketleri led ışığı yardımıyla algılamaktadır. Piyasada bulunan mouse’ların pek çoğu bu tiptedir. Ledli mouse kablo uzunlukları genel olarak 1.5 metre ve civarındadır. Kullanıcı için gayet uygun olan bu kablo uzunluğu, tak – çalıştır mantığı ile çalışması ve uzun süreli kullanıma sahip olmasıyla kullanıcılar tarafından sık sık tercih edilmektedir.

Sitemizde toptan satışını yaptığımız ledli mouse modellerinden bazıları şu şekildedir;

Bu yazımızda sizler için farklı mouse tiplerinden bahsettik. Ürünlerimiz hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için sitemizi inceleyebilir ya da iletişim kanallarımızdan birini kullanarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Whatsapp
İnternet sitemizde çerezlerden faydalanılmaktadır. Ayrıntılı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanununu, Gizlilik Sözleşmesi ve Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz. Reddet Kabul Et