BLOG
Blog Grupları
Yayın Tarihi : 23.08.2022 22:09 | Blog
Kasa Fanları Hakkında En Çok Merak Edilenler

Kasa Fanları Hakkında En Çok Merak Edilenler

 

Kasa fanları, kasayı soğutarak ısınan havayı bileşenlerden uzaklaştırmak ve soğuk havayı çekmek amacıyla kullanılan parçalardır. Peki kasa fanları ne işe yarar? Bilgisayar kasa fanı nereye takılır? Bilgisayar kasasında maksimum serinlik nasıl sağlanır? Yazımızda bu konular hakkında merak edilen detayları sizlerle paylaşacağız.

 

Kasa Fanı Ne İşe Yarar, Gerekli midir?

 

Kasa fanları, bilgisayarın kasasına takılan, düzenli soğutma için kullanılan fanlardır. İçeride bulunan sıcak havayı dışarı taşır ve dışarıda bulunan soğuk havayı içeri taşıyarak sıcaklık dengesi sağlar. Bilgisayar kasalarında eksenel ve santrifüj olmak üzere iki farklı türde fan kullanılabilir. Bu fanlar genellikle 12 cm boyutundadır ve 3 veya 4 pinli fan konektörler kullanılarak çalıştırılır.

Bilgisayarın sorunsuz bir şekilde çalışması için, kasanın içini ve dışını soğutarak performansı dengede tutmanız gerekir. Bu nedenle kasa fanı kullanmak son derece önemlidir. Kaliteli ve uygun fiyata kasa fanlarına sahip olmak için sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Sitemizde toptan satışını yaptığımız bazı kasa fanları modelleri şu şekildedir:

 

Bilgisayar Kasa Fanı Nereye Takılır?

 

Günümüzde satılan kasaların birçoğunda kullanılmayan fan yerleri mevcuttur. Eğer kasanızda bu şekilde fanlar için ayrılmış boş yerler bulunuyorsa, kasa fanlarını bu bölgelere takabilirsiniz. Kullandığınız bilgisayar kasasında fanlar için belirli yerler yoksa fanı monte etmek için, vida deliklerini kasadaki deliklerle aynı hizaya gelecek şekilde konumlandırarak kasa fanını takabilirsiniz.

 

Bilgisayar Kasasında Maksimum Serinlik Nasıl Sağlanır?

 

Kasa fanlarında, hava fanın bir tarafından girip diğer tarafından dışarıya doğru hareket eder. Fanlar, farklı şekilde yerleştirildiğinde emme ve egzoz görevi görebilirler. Bilgisayar kasasında maksimum serinlik sağlamak için kasanın havalandırma deliklerinin olduğu yerlere kasa fanları takılmalıdır.

Bu yazımızda sizler için kasa fanları hakkında merak edilen detayları ele aldık. Daha fazlasına ulaşmak için diğer içeriklerimizi inceleyebilirsiniz. NODAR ekibi olarak sizler için bilgisayar sarf malzemelerini toptan olarak sunuyoruz. Ürünlerimizi incelemek ve daha fazla bilgi almak için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

 

Whatsapp
İnternet sitemizde çerezlerden faydalanılmaktadır. Ayrıntılı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanununu, Gizlilik Sözleşmesi ve Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz. Reddet Kabul Et