Kategoriler

0
  • TR
BLOG
Blog Grupları
Yayın Tarihi : 17.07.2022 23:24 | Blog
GAMİNG MOUSE VS STANDART MOUSE ARASINDAKİ FARKLAR

GAMİNG MOUSE VS STANDART MOUSE ARASINDAKİ FARKLAR

Bilgisayarı daha iyi kullanabilmek için çeşitli çevre birimlerinden faydalanırız. Bu çevre birimlerinden biri de “Mouse” ya da “Fare” olarak bilinmektedir. Mouselar farklı modellere, yapılara ve özelliklere sahiptir. Ancak genel olarak “Gaming Mouse” ve “Standart Mouse” olarak ikiye ayrılmaktadır.

Gaming mouse kullanıcıları genellikle uzun süre bilgisayar oyunu oynayan kişilerdir. Standart mouse kullanıcıları ise bilgisayarla normal işlemler yapan kişilerdir, diyebiliriz. Kullanıcılarının farklı kesimlerde olması ve fiyat farklılığı gibi çeşitli nedenlerden dolayı gaming mouse ile standart mouse arasındaki farklar merak edilmektedir.

Bu yazımızda sizler için Gaming Mouse ile Standart Mouse Arasındaki Farklardan bahsedeceğiz.

Yanıt Süresi

Gaming mouse ile standart mouse arasındaki temel farklardan biri yanıt süreleridir. Gaming mouseların yanıt süresi çok daha hızlıdır. Çünkü oyunlarda mouseların kullanıcıların tepkilerine çok hızlı bir şekilde tepki gösterebilmesi çok önemlidir. Ancak standart mouseların yanıt süresi gaming mouselara göre daha yavaştır. Örneğin; modele göre değişiklik gösterse dahi kablolu gaming mouseların yanıt süresi 1-5 ms arasında değişiklik gösterirken standart mouselarda bu kadar hızlı değildir.

Dayanıklılık

Gaming mouselar, standart mouselara göre çok daha dayanıklıdır. Çünkü gaming mouselar yoğun kullanımlar için özel olarak üretilmektedir. Gaming mouselar standart mouselara göre çok daha fazla tıklanma sayısına ve kullanım süresine sahiptir. Günümüzde çoğu gaming mouse ürünleri yaklaşık 25-30 milyon tıklama sayılarına ulaşabilmektedir. Ancak tıklama sayısı ürünün markası ve modeline göre değişiklik gösterebilmektedir.

Konfor

Gaming mouseların tasarımı uzun süre oyun oynamaya uygundur. Gaming mouseların ergonomisi uzun süre kullanımda el ya da bilek ağrılarının önüne geçebilmek ya da hafifletebilmek için uygundur. Bu noktada her oyun oynayan kişinin el yapısı ve fare kullanımı farklılık gösterdiği için markalar farklı ergonomik yapıya sahip gaming mouselar üretmektedir.

Çoklu Tuş Kullanımı

Standart mouselar üzerindeki iki butona bastığınızda çoğu zaman sadece birini algılamaktadır. Ancak gaming mouselarda farklı butonlarda aynı anda basıldığında iki eylemde algılanır ve uygulanır. Bu durum bazı oyunlarda büyük önem taşımaktadır.

Bu yazımızda sizler için Gaming Mouse ile Standart Mouse Arasındaki Farklardan bahsettik. Ürünlerimiz hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için sitemizi inceleyebilir ya da iletişim kanallarımızdan birini kullanarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Whatsapp
İnternet sitemizde çerezlerden faydalanılmaktadır. Ayrıntılı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanununu, Gizlilik Sözleşmesi ve Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz. Reddet Kabul Et