BLOG
Blog Grupları
Yayın Tarihi : 01.03.2022 21:59 | Blog
BİLGİSAYARLARDA FAN KULLANIMI NEDEN ÖNEMLİDİR?

BİLGİSAYARLARDA FAN KULLANIMI NEDEN ÖNEMLİDİR?

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte bilgisayarlar, günlük ve iş hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. Sürekli olarak kullandığımız bilgisayarlar, performanslarının yüksek olması ve herhangi bir arıza yaşamaması için çeşitli özelliklere / ekipmanlara sahiptir.

Bilgisayarların bünyesinde bulunan ekipmanlardan biri de Fan’dır. Fanın temel işlevi ise sıcak havayı dışarı atmak ve dışarıdan daha düşük sıcaklık getirmektir.

Bilgisayarlarda Fan Kullanımı Neden Önemlidir? Bilgisayarlarda fan kullanımının önemli olmasının temel nedeni bilgisayarların modeli ne kadar yüksek olursa olsun, belirli bir kullanım süresinden sonra ısınmaya başlamasıdır. Bu ısınma, belirli bir sınırdan sonra bilgisayara çeşitli zararlar verir ve bilgisayarın bozulmasına / kullanılamaz bir hale gelmesine neden olabilir. Böyle bir sorun ile karşılaşmak kimse istemez. Bu yüzden bilgisayarın çeşitli noktalarında fanlar kullanılır. Fanlar görevleri gereği bilgisayarın içerisindeki sıcak havayı dışarı atar ve dışarıdan soğuk hava getirir. Bilgisayarlarda fan kullanımı bu yüzden çok önemlidir.

Bilgisayarlarda Fan Kullanımı Neden Önemlidir sorusuna bu şekilde cevap verebiliriz. Ancak bilgisayarların ısınma problemi ilgili bahsedilmesi gereken başka konular da vardır.

Bu yazımızda sizler için Dizüstü Bilgisayarınızın Aşırı Isındığını Nasıl Anlarsınız ve Çözüm Yöntemleri Nelerdir sorusuna cevap vereceğiz.

Dizüstü Bilgisayarınızın Aşırı Isındığını Nasıl Anlarsınız ve Çözüm Yöntemleri Nelerdir?

Dizüstü bilgisayarlar belli bir düzeye kadar ısınma payına sahiptir. Ancak kabul edilebilen ısınma payının üzerine çıkıldığında ise aşırı ısınma denilen olay gerçekleşmiş olur. Aşırı ısınma olayının gerçekleştiğini anlamanın en kolay yolu, dizüstü bilgisayarların fan çalışma hızına bakmaktır. Eğer bilgisayar fanı sürekli olarak maksimum hızda çalışıyorsa, aşırı ısınma sorunu yaşıyorsunuz demektir. Ayrıca dizüstü bilgisayarınızın aşırı ısınması durumunda, bilgisayarınız yavaşlar. Bu yavaşlama bilgisayarınızın aldığı bir önlemdir. Dizüstü bilgisayarınız yavaş çalışıyorsa da aşırı ısınma sorunu yaşıyor olabilirsiniz.

Dizüstü bilgisayar sahibiyseniz ve bunlar gibi durumları yaşıyorsanız, aşırı ısınmanın önüne geçmek için alabileceğiniz etkili ve kolay çözüm yöntemleri vardır. Bu çözüm yöntemleri şu şekildedir;

Bilgisayarınızı Düz Bir Yüzeyde Tutun!

Dizüstü bilgisayarlar fanlarının neredeyse tamamı bilgisayarınızı soğutmak için kullanacak olduğu havayı alttan çeker. Eğer dizüstü bilgisayarınızı düz olmayan kanepe ya da battaniye gibi yumuşak yüzeyler üzerinde kullanırsanız, hava girişini engellemiş olursunuz. Bu yüzden dizüstü bilgisayarınızı düz ve sert zeminlerde kullanmanız daha sağlıklı olacaktır. Böylece bilgisayar fanlarınız daha iyi hava çekebilir.

Fan Satın Alın!

Dizüstü bilgisayarlar için tasarlanmış olan fanlar vardır. Bu fanlar genel olarak dizüstü bilgisayar soğutucusu olarak bilinir. Bilgisayarınıza uygun bir fan satın alarak, aşırı ısınma probleminin önüne geçebilirsiniz. Ancak dizüstü bilgisayar fanı alırken kaliteli ürünler tercih etmelisiniz. Aksi takdirde istediğiniz verimi elde edemeyebilirsiniz.

Sitemiz üzerinden satışını yaptığımız dizüstü bilgisayar fan modellerinin bazıları şu şekildedir;

Bu yazımızda sizler için Dizüstü Bilgisayarınızın Aşırı Isındığını Nasıl Anlarsınız ve Çözüm Yöntemleri Nelerdir sorusuna cevap verdik. Fan ve pek çok farklı ekipmanı, cihazı toptan şekilde almak için sitemizi inceleyebilirsiniz. Ürünlerimiz hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için iletişim kanallarımızdan birini kullanarak, bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

 

Whatsapp
İnternet sitemizde çerezlerden faydalanılmaktadır. Ayrıntılı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanununu, Gizlilik Sözleşmesi ve Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz. Reddet Kabul Et