BLOG
Blog Grupları
Yayın Tarihi : 23.08.2022 22:04 | Güncellenme Tarihi : 23.08.2022 22:08 | Blog
Bilgisayarınızın Güvenlik Kalkanı: Antivirüs Programları

Bilgisayarınızın Güvenlik Kalkanı: Antivirüs Programları

 

Kötü amaçlı yazılımlar bilgisayara zarar vermek, kullanıcının verilere erişmesini engellemek, bilgisayarın kontrolünü ele geçirmek veya bilgisayardaki verilere ulaşmak amacıyla programlanan yazılımlardır. Bu programlar sayesinde virüsler, bilgisayara bulaşarak kötü amaçlarını gerçekleştirmek üzere çalışırlar. Bu nedenle cihazı virüslerden korumak için antivirüs programı kullanmak son derece önemlidir. Antivirüs programı nedir? Antivirüs yazılımlar ne işe yarar? Yazımızda bu konular hakkında merak edilen detayları sizlerle paylaşacağız.

 

Antivirüs Programı Nedir?

 

Antivirüs programı, kötü amaçlı yazılımları önlemek, aramak, tespit etmek ve bilgisayara ulaşmadan yok etmek amacıyla kullanılan bir programdır. Bilgisayarda yapılan ve yapılacak olan tüm işlemleri kontrol ederek güvenli bir çalışma ortamı sağlar. Bu programlarda, her gün değiştirilen ve geliştirilen virüsleri tanıyabilmek için sık sık güncellemeler gerçekleştirilir. Bu sayede cihaz, kötü amaçlı yazılımlardan her zaman korunur.

Antivirüs programı, internet üzerinde yaptığımız işlemleri her zaman kontrol ettiği gibi, bilgisayarın dahili ve harici donanım aygıtlarını da kontrol ederek taramaya devam eder. Algılanan herhangi bir kötü amaçlı yazılımı tespit ederek size haber verir. Bilgisayara bulaşan virüslerin ise hangi dosyada olduğunu göstererek, bu dosyayı temizlemeniz gerektiği hakkında sizi bilgilendirir.

 

Antivirüs Yazılımlar Ne İşe Yarar?

 

Antivirüs yazılımlar; tüm bilgisayarlarda, akıllı telefonlarda, tabletlerde ve farklı cihazlarda kötü amaçlı yazılımlardan korunmak için geliştirilmiştir. Antivirüs yazılımlar, cihazlardaki önemli ve değerli dosyaları virüslerden korurlar. Kötü amaçlı yazılımları önceden algılayarak bu yazılımları bloklama ve kaldırma işlemlerini gerçekleştirirler.

Antivirüs yazılımlar, son zamanlarda sık sık karşımıza çıkan kimlik hırsızlığını engellemeye yardımcı olur. Tıklamadan önce tehlikeli web siteleri ve bağlantılar hakkında uyarı vererek tam koruma sağlar. Güvenli parola şifrelemesi ile çevrim içi hesapların korunmasını ve bilgisayarınızın her zaman yeni gibi sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlar.

Bu yazımızda sizler için antivirüs programı hakkında merak edilen detayları ele aldık. Daha fazlasına ulaşmak için diğer içeriklerimizi inceleyebilirsiniz. NODAR ekibi olarak sizler için bilgisayar sarf malzemelerini toptan olarak sunuyoruz. Ürünlerimizi incelemek ve daha fazla bilgi almak için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

 

Whatsapp
İnternet sitemizde çerezlerden faydalanılmaktadır. Ayrıntılı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanununu, Gizlilik Sözleşmesi ve Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz. Reddet Kabul Et