BLOG
Blog Grupları
Yayın Tarihi : 02.10.2022 21:58 | Blog
Bilgisayarı Serin Tutmanın Önemi

Bilgisayarı Serin Tutmanın Önemi

Hayatımızda önemli bir konuma sahip olan bilgisayarlar birden fazla işi kısa süre içerisinde yapmanıza yardımcı olur. Bilgisayar ise genellikle elektrik ile çalışır. Bu harcadıkları elektrik ise bilgisayarın ısınmasına neden olur. Isının oluşumunun kontrol altına alınması bilgisayarınızın sağlığı açısından son derece önemlidir. Bu soğutma sürecinde ise bilgisayar soğutucu kullanmak gerekir. Bu yazımızda bilgisayarın ısınması ve bilgisayar soğutucu hakkında merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.

Isı Performansı Etkiler Mi?

 Bilgisayarınızın ısınması, performansını olumsuz etkiler. Bu durum bilgisayarınızın çalışma yüküne yüksek performans vermek için işlemcinin oldukça yoğun çalışmasına neden olur. Daha sonra ise bilgisayarınızın içindeki parçalar harcadığı elektrik enerjisini ısı enerjisi olarak dışarıya aktarır. Bunun sonucunda ise diğer parçaların ısınmaması için işlemci çalışma yoğunluğunu düşürür. Bu durum ise bilgisayarınızın performansını olumsuz yönde etkilenir. Bilgisayarımızın performansının düşmemesi için ise serin tutmamız son derece önemlidir.

İşlemciler Nasıl Serin Kalır?

İşlemcinizin ısınmaması için pek çok seçenek bulunmaktadır ancak bilgisayar soğutucular bu durum için en çok tercih edilen seçenektir. Dizüstü ve masaüstü bilgisayarlarda kullanılması için tasarlanmıştır. Dizüstü bilgisayarlarınız için ekstra olarak harici soğutucu fan alabilir veya belirli bir yüksekliğe kaldırıp fanlarının bulunduğu alt kısmı soğutabilirsiniz. Masaüstü bilgisayarda ise daha güçlü ve büyük soğutucular kullanılır.

Bilgisayar Kasasında Maksimum Serinlik Nasıl Sağlanır?

Dizüstü bilgisayarlarda bilgisayarın fanlarını ek fan ile desteklemek veya kendi fanlarının rahat çalışması için önünü açık bırakmak gibi seçenekler tercih edilir. Masaüstü bilgisayarlarda daha farklı yöntemler kullanılmaktadır. Bilgisayarınızın parçalarıyla uğraşmadan önce kasanızın konumunu serin ve dar olmayan bir yere taşıyın. Daha sonrasında işlemcinizin fanını veya kasanın kendi fanını yenilemek gibi seçenekleri düşünmenin yanında power supply (PSU) yani güç kaynağınızı da yenilemeyi düşünebilirsiniz. Kullanım özelliklerine göre en uygun soğutma yöntemini uygulayıp bilgisayar kullanımının tadını çıkarabilirsiniz.

Nodar olarak bu yazımızda bilgisayar soğutucu hakkında bilmeniz gerekenleri sizler ile paylaştık. Amacımız, son teknoloji ürünlerimiz ile ihtiyacınıza uygun ürünler sunmaktır. Ürünlerimiz hakkında detaylı bilgi için web sitemizi ziyaret edebilir ya da bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

Whatsapp
İnternet sitemizde çerezlerden faydalanılmaktadır. Ayrıntılı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanununu, Gizlilik Sözleşmesi ve Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz. Reddet Kabul Et