BLOG
Blog Grupları
Yayın Tarihi : 13.05.2022 23:17 | Blog
SPEAKER NEDİR?

SPEAKER NEDİR?

Speaker ya da daha çok bilinen adıyla Hoparlör; elektrik akımında yaşanan değişiklikleri, ses titreşimlerine çeviren ve bizim duymamız sağlayan bir bilgisayar çevre birimidir. Speaker, başta bilgisayarlar olmak üzere ses sistemi gibi çeşitli teknolojik ürünlerde aktif olarak kullanılmaktadır.

Günümüzde bilgisayarlarda kullanılan speaker’ların amacı, ses düzeyini yükseltmektir. Speaker özellikle dizi / film izlerken, müzik dinlerken ve oyun oynarken tercih edilmektedir. Speaker ile ses düzeyi ciddi bir şekilde artırabildiği için sık sık tercih edilmektedir. Bu speaker ile ilgili bazı sorular sık sık sorulmaktadır.

Bu yazımızda sizler için Speaker Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli ve Speaker Nasıl Takılır sorularına cevap vereceğiz.

Speaker Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Speaker seçerken ilk olarak kullanım alanınızı belirlemelisiniz. Speaker’i neden kullanacağınızı belirledikten sonra, eğer bilgisayarınız için bir speaker alıyorsanız; speaker ile bilgisayarınızın ses kartı özellikleri uyumlu olmalıdır. Aksi takdirde istediğiniz verimi alamayabilirsiniz.

Ayrıca speaker alırken ürünün boyutuna, markasına ve kalitesine dikkat etmeniz gerekiyor. İstediğiniz boyutlarda bir speaker bulduktan sonra güvendiğiniz bir markanın, kaliteli bir ürününü seçmeye özen göstermelisiniz. Çünkü; aldığınız speaker’ı yoğun bir şekilde kullanacaksanız. Bu yüzden kalitesiz bir ürün alıp, sonradan pişman olmak istemezsiniz.

Sitemizde toptan satışını yaptığımız bazı Speaker çeşitleri şekildedir;

Speaker Nasıl Takılır?

Speaker bilgisayara 2 farklı şekilde bağlanabilmektedir. Bu yollardan biri kablo yoluyladır. Kablolu bir speaker’ı bilgisayara bağlamak için speaker’dan çıkan yeşil renkteki kabloyu, bilgisayar kasasının arkasındaki yeşil renkli girişe takmanız yeterli olacaktır. Eğer laptop kullanıyorsanız, laptopunuz arkasında ya da yan taraflarında gerekli girişi görebilirsiniz.

İnternet sitemizde çerezlerden faydalanılmaktadır. Ayrıntılı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanununu, Gizlilik Sözleşmesi ve Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz. Reddet Kabul Et